Styczeń 19, 2015 Przepisy Brak komentarzy
Świetny zielony soczek z dużą zawartością chlorofilu. Większość ludzi czerpie przyjemność ze słonecznych dni. Gdy regularnie przebywamy w promieniach słońca, czujemy się lepiej i wyglądamy zdrowiej. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z istnienia upłynnionej formy światła słonecznego, a mianowicie chlorofilu. Jest on tak samo ważny jak promienie słoneczne! Życie nie jest możliwe bez słońca, ale nie powstanie także bez chlorofilu. Chlorofil to płynna energia słoneczna. Regularne picie soków chlorofilowych daje skórze oliwkowy opalony odcień. Spożywanie go w dużych ilościach to jak kąpiel słoneczna dla naszych wewnętrznych organów. Jego cząsteczki są uderzająco podobne do cząsteczek hemu, które występują w ludzkiej krwi. Uzdrawia nasze narządy, oczyszcza je, a nawet niszczy wielu wrogów żyjących w naszym wnętrzu, takich jak: chorobotwórcze bakterie, grzyby, komórki rakowe i inne równie nieprzyjemne schorzenia. Soczek lubiany przez dorosłych, dzieci, a nawet osoby nielubiące szpinaku. Smak najczęściej porównywany jest do smaku kiwi. Potrzebne składniki na szklankę soku: - 75g szpinaku (najlepiej świeżego, niemrożonego) - 1-1.5 zielonego jabłka Sposób przygotowania: Włącz urządzenie, szpinak mocno zduś w dłoni i zbitą kulkę wrzuć do urządzenia razem z jabłkiem. Wypuść zielony sok do szklanki i wypij powoli z możliwie największa ilością śliny, w celu lepszego przyswojenia witamin i enzymów.
Napisał Ania z wyciskarkipoznan.pl