Zobacz, jakie składniki odżywcze mają w sobie różne kolory warzyw i owoców!

Zobacz, jakie składniki odżywcze mają w sobie różne kolory warzyw i owoców!

Czerwone

Świeże soki z warzyw i owoców w kolorze czerwonym mogą pomóc zmniejszyć ryzyko raka prostaty, obniżyć ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, pozbyć się wolnych rodników i wzmocnić tkankę stawów w przypadkach artretyzmu. Wspomagają pracę serca oraz nerek.

Wybierz: pomidory, paprykę, wiśnie i truskawki.

czerwone

Zielone

Koktajle przygotowane na bazie zielonych składników mogą zmniejszyć ryzyko raka, obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Pobudzają trawienie, a także zwalczają szkodliwe wolne rodniki i wzmacniają nasz układ odpornościowy.

Wybierz: brokuły, szpinak, sałaty i świeże zioła.

Fioletowe

Warzywa i owoce w kolorze fioletowym oraz granatowym zawierają wiele składników pobudzających trawienie. Z tego powodu są idealne dla osób dbających o figurę! Mają także działanie antynowotworowe w przewodzie pokarmowym.

Wybierz: bakłażana, ciemne winogrona, jagody.

Sklep Kuvings Poznań

Jeśli chcesz cieszyć się bogactwem witamin i minerałów z wielokolorowych warzyw i owoców, koniecznie odwiedź nasz sklep z wyciskarkami – Poznań, ul. Lodowa 9. W naszej ofercie posiadamy profesjonalne wyciskarki Kuvings B6000 Whole Juicer oraz Kuvings NS Silent Juicer. Zapraszamy!

Dodaj komentarz